Gołąbki z muticookera

Dawno nie robiłam gołąbków..córka mówiła, że chyba z pół roku...no , ale na blogu są gołąbki robione jeszcze w wolnowarze ,a post jest z lipca..w sumie te gołąbki były w niedzielę na obiad, a post dopiero dzisiaj.Tym razem zrobiłam je w multicookerze...jeszcze za bardzo nie jestem rozeznana w doborze odpowiedniego czasu gotowania,ale wystarczy sprawdzić..a pomału dojdę do wprawy i wtedy będę wiedziała co i jak..
 Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia. Ryż ugotować.Do mięsa mielonego  dodać jajko, ryż , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać marchewkę , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.Ustawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać śmietanę i koperek.

Komentarze