Dawno nie robiłam gołąbków..córka mówiła, że chyba z pół roku...no , ale na blogu są gołąbki robione jeszcze w wolnowarze ,a post jest z lipca..w sumie te gołąbki były w niedzielę na obiad, a post dopiero dzisiaj.Tym razem zrobiłam je w multicookerze...jeszcze za bardzo nie jestem rozeznana w doborze odpowiedniego czasu gotowania,ale wystarczy sprawdzić..a pomału dojdę do wprawy i wtedy będę wiedziała co i jak..
- 1 kapusta
- 50 dkg mięsa mielonego
- 10 dkg ryżu
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- wegeta
- majeranek
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego
- listek, ziele
- śmietana
Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia. Ryż ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, ryż , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać marchewkę , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.Ustawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać śmietanę i koperek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.