niedziela, 13 września 2015

Przecier pomidorowy


Pomidory tak obrodziły, że nie nadążamy z konsumpcją..no i  zrobiłam własny przecier pomidorowy.
  • 10 kg pomidorów
  • 3 łyżki soli
  • 1 łyżka pieprzu
Pomidory umyć, pokroić na cząstki, zmiksować za pomocą blendera.Przetrzeć przez sitko [pozbędziemy się skórek i pestek], przełożyć do garnka, dodać sól, pieprz i gotować aż zgęstnieje.Przełożyć do słoiczków i zawekować.

Róbmy przetwory!Pora na pomidora!

2 komentarze :

  1. Tylko pozazdrościć nadmiaru pomidorów :)
    Miło mi, że dołączyłaś do akcji pomidorowej :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.