Przejdź do głównej zawartości
Biszkopt z musem kokosowo-czekoladowym
Kolejne ciasto mojej córki..tym razem kombinacja z dwóch przepisów, które są już na blogu i ciasta też były w wykonaniu mojej córki...spód ciasta jest stąd [tylko z inną mąką i z dodatkiem kakao i z większej porcji] a wierzch ciasta stąd.
- 4 jajka
- 4 łyżki ksylitolu
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1-2 łyżki kakao
Białka ubić na sztywno, zmiksować z ksylitolem, dodać żółtka i ponownie zmiksować. Wsypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać, piec około 15-20 minut w 180 stopniach.
Mus:
- puszka mleczka kokosowego lub innego mleka (400 ml)
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżeczki żelatyny plus 1/4 szklanki wrzątku
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wystudzić.Mleko zmiksować z ksylitolem i kakao, na koniec dodać żelatynę, kiedy masa trochę zgęstnieje przelać ją na schłodzony spód.Odstawić do lodówki do zastygnięcia.Dowolnie udekorować.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.