Boczek pieczony

Robiłam polędwiczkę w mleku i razem piekłam boczek..użyłam tych samych przypraw, ale piekłam normalnie bez mleka...pycha..lepszy niż polędwiczka.

  • 1 kg boczku
  • 1/2 łyżki słodkiej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.Wymieszać z przyprawami i olejem, następnie natrzeć dokładnie boczek, przykryć folią spożywczą i wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki.Przełożyć np.do naczynia żaroodpornego.Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 1 godzinę. 


Komentarze

  1. Wspaniale się prezentuje i z pewnością też tak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za kolejne wspólne wypiekanie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.