Domowe wędliny jak wiadomo najlepsze..ja kupuję również czasem i w sklepie, ale tylko kiełbasę..a takiego typu wędliny jak schab, polędwica , boczek itp..robimy sami w domu..tym razem zrobiłam polędwiczkę pieczoną w mleku..Pomysł na takie pyszne mięsko znalazłam tutaj ..można wykorzystać także inny rodzaj mięsa np.schab..Pierwszy raz piekłam mięso w mleku i miałam pewne obawy [ zresztą moja córka też].ale jak widać mięsko wyszło pyszne.
- 1 kg schabu bez kości / polędwicy
- 1 litr mleka (u mnie 2%)
- 1/2 łyżki słodkiej papryki
- 1 łyżka majeranku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń