Kotleciki drobiowe siekane z pieczarkami


Takie kotlety bardzo szybko się robi i są naprawdę smaczne..za każdym razem można zrobić inne...dodając różne składniki...u mnie były już takie..bez żadnych dodatków..i takie ..z dodatkiem cebuli i papryki..a tym razem dodatkiem są pieczarki..
  • 1 podwójna pierś z kurczaka 
  • 1 cebula fioletowa 
  • 20 dkg pieczarek 
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 3 łyżki majonezu 
  • 5 dkg żółtego sera 
  • 3 jajka 
  • sól ,pieprz, wegeta 
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek, rzeżucha lub szczypiorek

Pierś z kurczaka, cebulę i żółty ser pokroić w kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu.






Pieczarkowy Tydzień 2014Pieczarkowy Tydzień 2014

Komentarze

  1. Ciekawa odmiana kotlecików, super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurczę, chyba będę musiała wypróbować ten przepis, bo wygląda całkiem smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie smakołyki :)
    Pozdrawiam Niedzielnie i życzę udanego tygodnia :))
    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie bym wypróbowała, ale mój Luby nie lubi pieczarek ;( Więc muszę poczekać, aż gdzieś kiedyś wyjedzie hihi ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. DominikaD można zrobić bez pieczarek ;-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.