poniedziałek, 3 czerwca 2013

Drobiowe kotleciki siekane



Robiłam już takie kotleciki, ale te mają więcej dodatków..


  • 1 podwójna pierś z kurczaka 
  • 1 cebula 
  • 1 papryka czerwona [ u mnie kawałek czerwonej i żółtej] 
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 3 łyżki majonezu 
  • 5 dkg żółtego sera 
  • 3 jajka 
  • sól ,pieprz, wegeta 
  • koperek 

Pierś z kurczaka, paprykę, cebulę i żółty ser pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu.


6 komentarzy :

  1. Fajny pomysł. Spróbuję kiedyś takiej kotletowej odmiany:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj, bo warto..moje córki często o nie proszą..

      Usuń
  2. Takie kotleciki to fajne danie i bardzo smaczne. Potwierdzam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak widać nie tylko moim córkom smakują..

      Usuń
  3. kiedyś robiłam coś podobnego - fakt są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja za każdym razem coś dodaję innego , albo nie dodaję sera..kombinacji jest wiele..i za każdym razem są pyszne..

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.