Robiłam już takie kotleciki, ale te mają więcej dodatków..
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona [ u mnie kawałek czerwonej i żółtej]
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki majonezu
- 5 dkg żółtego sera
- 3 jajka
- sól ,pieprz, wegeta
- koperek
Pierś z kurczaka, paprykę, cebulę i żółty ser pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu.
Fajny pomysł. Spróbuję kiedyś takiej kotletowej odmiany:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj, bo warto..moje córki często o nie proszą..
UsuńTakie kotleciki to fajne danie i bardzo smaczne. Potwierdzam.
OdpowiedzUsuńJak widać nie tylko moim córkom smakują..
Usuńkiedyś robiłam coś podobnego - fakt są pyszne:)
OdpowiedzUsuńJa za każdym razem coś dodaję innego , albo nie dodaję sera..kombinacji jest wiele..i za każdym razem są pyszne..
Usuń