Ryba w sosie pieczarkowo-pomidorowym




Taką rybę robiłam na Wigilię..robiłam po raz pierwszy...wcześniej robiłam podobną rybę ale z warzywami..Jest pyszna polecam...i przypominam , że czytelnicy bloga , którzy zrobią zakupy w Hurtowni Oliwy otrzymają .........25 % zniżkę...ja właśnie do tej ryby wykorzystałam kilka produktów dostępnych w tym sklepie...gorąco polecam , bo warto..
  • dowolna ryba
  • sok z cytryny
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • bułka tarta
  • sól morska
  • pieprz czarny 
Sos
  • Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Kawałki ryby panierować w mące , jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę pokroić w półplasterki, a pieczarki w plasterki. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju,dodać pieczarki i dusić około 20 minut na wolnym  ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodać pomidory rozdrobnione,ketchup, ocet i przyprawy.Dusić razem  jeszcze około 5 minut.W pojemniku układać na przemian rybę z  sosem pieczarkowo-pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.




Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.