Ryba z warzywami

Ryby...można robić na wiele sposobów..Dawno nie robiłam ryby..a jak już robiłam w takiej pysznej panierce... i trochę mi jej zostało..i cóż..słoiczek ogórków korniszonów, słoiczek papryki , kilka cebul, sok z kartonu...i pyszna rybka gotowa...najlepsza jednak na drugi dzień..Moje córki uwielbiają rybę przyrządzoną w taki sposób...robiłam już kilka razy...próbowałam warzywa kroić w paski , plasterki i kostkę..i jednak w takie większe paski smakują i wyglądają najlepiej.
Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Mąkę , jajka , wodę z solą i pieprzem zmiksować.Kawałki ryby panierować w masie , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Paprykę i ogórki pokroić w paski , cebule w piórka. Cebulę zeszklić  na gorącym oleju.Zdjąć z patelni i wymieszać z pokrojonymi ogórkami i papryką.Sok pomidorowy przelać do garnuszka i chwilę gotować, w razie potrzeby i własnego gustu doprawić.W pojemniku układać na przemian warzywa i rybę , każdą warstwę polewać gorącym sokiem pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.

Komentarze

  1. Nigdy nie odmówię dobrej rybki! A z warzywami tym bardziej! Wygląda super!
    Tymczasem ja wróciłam ze szpitala i chwalę się swoją pierwszą tartą :) Zapraszam dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja za rybami za bardzo nie przepadam..ale taką lubię.
      Tartę widziałam.-pycha..

      Usuń
  2. Nic straconego :) Ja swoją foremkę kupiłam w realu za 15zł :) A nawet i bez specjalnej- dla chcącego nic trudnego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się..dla chcącego nic trudnego..i muszę kiedyś zrobić..

      Usuń
  3. Rybka z warzywami, musze spróbować dzieciakom przemycić:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.