- dowolna ryba
- sok z cytryny
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki wody
- sól czosnkowa Prymat
- pieprz czarny indyjski Prymat
- słoik papryki konserwowej
- słoik ogórków korniszonów
- 3-4 cebule
- sok pomidorowy z kartonika [1,5 l]
- olej rzepakowy
Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Mąkę , jajka , wodę z solą i pieprzem zmiksować.Kawałki ryby panierować w masie , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Paprykę i ogórki pokroić w paski , cebule w piórka. Cebulę zeszklić na gorącym oleju.Zdjąć z patelni i wymieszać z pokrojonymi ogórkami i papryką.Sok pomidorowy przelać do garnuszka i chwilę gotować, w razie potrzeby i własnego gustu doprawić.W pojemniku układać na przemian warzywa i rybę , każdą warstwę polewać gorącym sokiem pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.
pycha:)
OdpowiedzUsuńZgadza się..
UsuńNigdy nie odmówię dobrej rybki! A z warzywami tym bardziej! Wygląda super!
OdpowiedzUsuńTymczasem ja wróciłam ze szpitala i chwalę się swoją pierwszą tartą :) Zapraszam dariawkuchni.blogspot.com
Ja za rybami za bardzo nie przepadam..ale taką lubię.
UsuńTartę widziałam.-pycha..
Nic straconego :) Ja swoją foremkę kupiłam w realu za 15zł :) A nawet i bez specjalnej- dla chcącego nic trudnego!
OdpowiedzUsuńZgadza się..dla chcącego nic trudnego..i muszę kiedyś zrobić..
UsuńRybka z warzywami, musze spróbować dzieciakom przemycić:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj..może posmakuje...
Usuń