Ciasto z wykorzystaniem białek pozostałych ze słodkiego serca..
Przypominam o konkursie..macie czas jeszcze do północy, a w poniedziałek wyniki..
- 1 kg rabarbaru
- 20 dkg cukru
- 2 budynie śmietankowe
- 12,5 dkg masła
- 12,5 dkg cukru
- 20 dkg mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 3 białka
- 12,5 dkg cukru pudru
- 5 g mielonych orzechów
Masło z cukrem, mąką , jajkiem i proszkiem do pieczenia wyrobić, rozwałkować na blachę, a na ciasto wyłożyć ugotowany budyń z rabarbarem.Na budyń wyłożyć białka ubite z cukrem pudrem i orzechami.Piec na złoty kolor około 60 minut w temp.170 stopni.
rabarbar w cieście jest super!
OdpowiedzUsuńPysznie musi smakować z tą orzechową bezą;)
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda, takie zieloniutkie :)
OdpowiedzUsuń