Kalafior ala schabowy



Kalafiora tak jak cukinię czy fasolkę szparagową można usmażyć jak schabowego.. 

  • kalafior
  • jajka 
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
Kalafiora ugotować , podzielić na różyczki. Odcedzić .Maczać w jajku [ roztrzepanym i doprawionym solą i pieprzem] i w bułce tartej.Smażyć na głębokim gorącym oleju.

Komentarze

  1. Bardzo fajny i zaskakujący pomysł :) Panierowane warzywa są przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przyszło mi to do głowy. Muszę zapisać przepis i chętnie zrobię kalafiora w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię od czasu do czasu, ale nigdy wcześniej kalafiora nie gotuję - smażę surowego, bo wg mnie jest o niebo lepszy. Polecam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.