Przejdź do głównej zawartości
Cukinia..co z nią zrobić? ...Na początek cukinia ala schabowy..
- cukinia
- bułka tatra
- jajka
- sól
Cukinię obrać, pokroić w 1 cm plastry, posypać solą i zostawić na parę minut.Następnie maczać w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Przepis dodaję do akcji Cukinia 2011.
Kiedyś bardzo często je robiłam, później jakoś o nich zapomniałam- ale teraz czas, żeby ponownie przypomnieć sobie o ich cudownym smaku :)
OdpowiedzUsuńMoi domownicy je uwielbiają! Ja podaję je z sosem czosnkowym-mniam:)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadlam cukinii w takiej wersji:)
OdpowiedzUsuńPotrawa mojego dzieciństwa (z tym, że z kabaczkiem), a taki gorący kotlecik wędrował na kromkę chleba posmarowaną masłem, które się pod wpływem ciepła topiło. Masakra kaloryczna, ale jaka pyszna...:)
OdpowiedzUsuńJak tylko zaczyna się sezon cukiniowy nie mogę się oprzeć i często robię tą cukinię. Jednym słowem : UWIELBIAM :)
OdpowiedzUsuń