Cukinia ala schabowy

Cukinia..co z nią zrobić?  ...Na początek cukinia ala schabowy..
  • cukinia
  • bułka tatra
  • jajka
  • sól
Cukinię obrać, pokroić w 1 cm plastry, posypać solą i zostawić na parę minut.Następnie maczać w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i smażyć  na rozgrzanym oleju.
Przepis dodaję do akcji Cukinia 2011.

Komentarze

  1. Kiedyś bardzo często je robiłam, później jakoś o nich zapomniałam- ale teraz czas, żeby ponownie przypomnieć sobie o ich cudownym smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moi domownicy je uwielbiają! Ja podaję je z sosem czosnkowym-mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. dawno nie jadlam cukinii w takiej wersji:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Potrawa mojego dzieciństwa (z tym, że z kabaczkiem), a taki gorący kotlecik wędrował na kromkę chleba posmarowaną masłem, które się pod wpływem ciepła topiło. Masakra kaloryczna, ale jaka pyszna...:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak tylko zaczyna się sezon cukiniowy nie mogę się oprzeć i często robię tą cukinię. Jednym słowem : UWIELBIAM :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.