Przejdź do głównej zawartości
Kotlety w zalewie octowej
Zostały kotlety z obiadu i postanowiłam ''zamienić'' je na inne danie...Były pieczarki i skrzydełka w zalewie octowej,więc pora na kotlety...
- kotlety mielone
- 2 1/2 szkl. wody
- 1/2 szkl octu
- 1 łyżeczka cukru
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 1 cebula
Ocet z wodą gotujemy,dodajemy cukier, liść laurowy, ziele angielskie i cebulę pokrojoną w talarki. Wszystko gotujemy 1-2 min.Ostudzić.Po ostudzeniu zalewamy kotlety i odstawiamy na 4-5 godz., a nawet na noc.
Jak ja to lubię. Sama nigdy jeszcze nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy takich nie jadłam, ale z chęcią bym spróbowała :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń