Schab z varomy

Pyszne mięsko, nadaje się do jedzenia na ciepło np.jako danie obiadowe, a u mnie jest na zimno , na kanapki. 
  • 1 kg schabu , karkówki lub polędwicy
  • 3 ząbki czosnku 
  • 40 g oleju rzepakowego 
  • 15 g miodu 
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego 
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 
  • 1 ½ łyżeczki soli 
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego 
  • 1500 g wody 
Do naczynia miksującego thermomiksa włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Czosnek zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać olej, miód, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól ,pieprz i paprykę, rozdrobnić 10 s/obr. 5. Mięso natrzeć przygotowaną marynatą, owinąć folią spożywczą, odstawić do lodówki na 1-2 godz a nawet na noc.Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć dolną część przystawki Varoma, ułożyć w niej zamarynowane mięso zawinięte w folię, gotować na parze 90 min/Varoma/obr. 1. 


Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.