Pieczeń wieprzowo-indycza

 Pieczeń wieprzowa z wolnowaru już jest na blogu [klik], a tym razem jest z mięsa wieprzowego i indyczego.
  • 50 dkg kg mięsa wieprzowego mielonego
  • 50 dkg mięsa indyczego mielonego
  • 1 jajko
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • wegeta
  • przyprawa do gyrosa
Mięso wymieszać z jakiem i przyprawami.Uformować klops [ długość klopsa taka jak garnek wolnowaru].Papier do pieczenia zgnieść, namoczyć w wodzie i odcisnąć .Papier rozłożyć na blacie stołu, przełożyć mięso, zwinąć dość ściśle uważając, aby nie rozerwać papieru. Boki -końcówki papieru można związać np. sznureczkiem jak cukierek [ ja podłożyłam końcówki papieru pod spód i nie zawiązywałam].Gotowe mięsko przełożyć do garnka, nastawić na program low na całą noc.Rano wyjąć z wolnowaru , ostudzić.

Komentarze