Domowa vegeta

Domową vegetę robię od dawna [klik ], ale tym razem zrobiłam ją w robocie Hoffen,ale można w blenderze, a nawet w młynku do kawy.

  • 250 g suszonej włoszczyzny
  • 3 łyżki kurkumy, mielonej
  • 2 łyżki czosnku, granulowanego
  • 75 - 80 g soli gruboziarnistej 
Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać suszoną włoszczyznę, kurkumę, dodać czosnek i sól, zmielić 10 s/obr. 10. Przełożyć do szczelnie zamykanego słoika lub pojemnika.

Rada znaleziona w necie.Przed mieleniem warto włożyć pod miarkę papierową chusteczkę (chusteczka na pokrywę, w to włożyć miarkę ,aby rogi chusteczki wystawały) aby uniknąć rozpylania przyprawy po kuchni .Odczekać parę minut aby przyprawa opadła i nie buchnęła po otwarciu naczynia.

Komentarze

  1. Robię podobną, domowa wegeta jest genialna, więc polecam z całego serca <3

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.