Ramionka w zalewie

Były chrupiące ramionka i były ramionka w zalewie . pycha..muszą tylko przynajmniej 24 godziny pobyć w tej zalewie,aby smaki przeszły.Polecam.
  • ramionka z kurczaka
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • wegeta
  • jajka
  • bułka tarta
                  Ramionka umyć, obgotować  (około 10 min ) w wodzie z dodatkiem przypraw.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach a następnie w  bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony na rozgrzanym głębokim oleju [ja smażyłam we frytkownicy].
                  • 2 cebule pokrojone w piórka 
                  • 3/4 szkl. octu 
                  • 1 l wody 
                  • 1 łyżeczka soli
                  • 3 łyżeczki cukru 
                  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
                  • 1-2 łyżki ketchupu
                  • listek laurowy, ziele angielskie 
                  Wszystkie składniki zalewy gotować około 8 minut,następnie ostudzić.Kurczaka ułożyć w pojemniku,zalać ostudzoną zalewą.Odstawić do lodówki na 24 godziny.


                  Komentarze

                  1. Dawno nie jadłam takiego mięska w zalewie. Ale mnie kusisz tymi smakami :)

                    OdpowiedzUsuń

                  Prześlij komentarz

                  Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
                  Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.