Przejdź do głównej zawartości
Były chrupiące ramionka i były ramionka w zalewie . pycha..muszą tylko przynajmniej 24 godziny pobyć w tej zalewie,aby smaki przeszły.Polecam.
- ramionka z kurczaka
- kostka rosołowa
- sól, pieprz
- ziele angielskie
- listek laurowy
- wegeta
- jajka
- bułka tarta
Ramionka umyć, obgotować (około 10 min ) w wodzie z dodatkiem przypraw.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach a następnie w bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony na rozgrzanym głębokim oleju [ja smażyłam we frytkownicy].
- 2 cebule pokrojone w piórka
- 3/4 szkl. octu
- 1 l wody
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżeczki cukru
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1-2 łyżki ketchupu
- listek laurowy, ziele angielskie
Wszystkie składniki zalewy gotować około 8 minut,następnie ostudzić.Kurczaka ułożyć w pojemniku,zalać ostudzoną zalewą.Odstawić do lodówki na 24 godziny.
Dawno nie jadłam takiego mięska w zalewie. Ale mnie kusisz tymi smakami :)
OdpowiedzUsuń