Przejdź do głównej zawartości
Pyszne chrupiące ramionka z kurczaka, oczywiście mogą to być skrzydełka pocięte na kawałki,ale ja akurat miałam kupione same ramiona.
- ramionka z kurczaka
- kostka rosołowa
- sól, pieprz
- ziele angielskie
- listek laurowy
- wegeta
- jajka
- bułka tarta
Ramionka umyć, obgotować (około 10 min ) w wodzie z dodatkiem przypraw.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach a następnie w bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony na rozgrzanym głębokim oleju [ja smażyłam we frytkownicy].
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.