- 2 biszkopty [ wg tego przepisu]
- 3 małe jogurty brzoskwiniowe [3 x 120 g]
- 1 mała śmietana 18 % [200 g]
- 1/4 szkl.cukru
- 3 łyżki żelatyny +3/4 szkl.wody
- 3 różne galaretki
- 1/4 szkl.cukru
- krem czekoladowy do tortów Cykoria
Galaretki przygotować według przepisu,wylać na płaskie talerze (foremki) i odstawić do lodówki do zastygnięcia.Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie.Jogurt , śmietanę zmiksować razem z cukrem. Na końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki.Wymieszać .Tą masą przełożyć przekrojone i nasączone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.Boki i wierzch ciasta dowolnie udekorować, u mnie to krem czekoladowy do tortów.Ponownie odstawić do schłodzenia.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.