Przejdź do głównej zawartości
Zupa koperkowa z płatkami owsianymi
 
Zupka koperkowa..tym razem zagęszczona płatkami owsianymi..
- bulion
 
- koperek 
 
- marchewka 
 
- ziemniaki 
 
- śmietana 
 
- sól,pieprz 
 
- listek laurowy,ziele angielskie
 
- domowa vegeta
 
- płatki owsiane
 
Płatki [ około  1/2 szkl.] zalać 2 szklankami gorącej wody i odstawić .W tym czasie obrać ziemniaki.Do bulionu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę.Gotować prawie do miękkości ziemniaków.Pod koniec gotowania dodać zmiksowane -namoczone wcześniej płatki, dodać także posiekany koper, śmietanę.Doprawić do smaku.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Pierwszy raz zupą koperkową poczęstowali mnie teściowie, kilka lat temu. Od tamtej pory uwielbiam ją ale w wersji z płatkami jeszcze nie jadłam, najczęściej ziemniaki i marchew tylko ;)
OdpowiedzUsuńJa teraz gotuje dużo zupek i staram się je trochę urozmaicić ,żeby nam się nie znudzily.
UsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń