Zupa koperkowa z płatkami owsianymi

Zupka koperkowa..tym razem zagęszczona płatkami owsianymi..
  • bulion
  • koperek 
  • marchewka 
  • ziemniaki 
  • śmietana 
  • sól,pieprz 
  • listek laurowy,ziele angielskie
  • domowa vegeta
  • płatki owsiane
Płatki [ około 1/2 szkl.] zalać 2 szklankami gorącej wody i odstawić .W tym czasie obrać ziemniaki.Do bulionu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę.Gotować prawie do miękkości ziemniaków.Pod koniec gotowania dodać zmiksowane -namoczone wcześniej płatki, dodać także posiekany koper, śmietanę.Doprawić do smaku.

Komentarze

  1. Pierwszy raz zupą koperkową poczęstowali mnie teściowie, kilka lat temu. Od tamtej pory uwielbiam ją ale w wersji z płatkami jeszcze nie jadłam, najczęściej ziemniaki i marchew tylko ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja teraz gotuje dużo zupek i staram się je trochę urozmaicić ,żeby nam się nie znudzily.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.