Zupa z kapustą pekińską

Zostało kawałek kapusty pekińskiej, no i tak oto powstała pyszna zupka..ilość składników oczywiście wedle własnego gustu.
  • 3 l bulionu drobiowego
  • 2-3 marchewki
  • kawałek kapusty pekińskiej
  • kilka ziemniaków
  • 2 -3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • vegeta 
  • listek, ziele
  • koperek
Marchewki pokroić w półtalarki, ziemniaki w kostkę, kapustę poszatkować.Pokrojone warzywa wrzucić do gorącego bulionu , dodać przyprawy i gotować do miękkości warzyw.Pod koniec dodać dodać koncentrat pomidorowy .Dodać posiekany koperek .Można także dodać śmietanę.



Komentarze

  1. mi dość często zostaje kapusta, więc z przepisu na pewno skorzystam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.