- 4 jajka
- 1/2 szkl.cukru
- 3/4 szkl.mąki krupczatki typ 450 Polskie Młyny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 łyżek Polskiego Oleju Rzepakowego
- szczypta soli
- 0,5 l śmietany 30%
- 1/2 szkl.cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- draże kolorowe lentilki
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżeczkach wody .Śmietanę ubić razem z cukrem, następnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną.Dodać pokruszone lentilki i wymieszać.
Rozwinąć biszkopt, posmarować masą i ponownie zwinąć.Schłodzić, aby masa dobrze zastygła.Dowolnie udekorować.
A kiedy dodać olej ?
OdpowiedzUsuńDzięki za czujność, przepraszam i już poprawiłam opis.
UsuńHeh, pamiętam te drażetki, które jadałam jeszcze w dzieciństwie :) Ciekawy pomysl inkorporować je do rolady )
OdpowiedzUsuń