Parówki z serem w cieście naleśnikowym

Oj , jak dawno ja ich nie jadłam.. no i najadłam się haha...tym razem dla odmiany do środka naleśnika dałam oczywiście parówkę..i ser topiony zamiast sera żółtego.
Ciasto
  • 250 ml mleka
  • 250 ml gazowanej wody mineralnej
  • 3 jajka
  • 225 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki soli
Dodatkowo
  • parówki
  • plasterki sera topionego
  • bułka tarta
  • jajka
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką.Na każdym naleśniku ułożyć plastry sera i parówkę. Zwinąć [według gustu] , obtoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.Usmażyć.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.