Przejdź do głównej zawartości
Parówki z serem w cieście naleśnikowym
Oj , jak dawno ja ich nie jadłam.. no i najadłam się haha...tym razem dla odmiany do środka naleśnika dałam oczywiście parówkę..i ser topiony zamiast sera żółtego.
Ciasto
- 250 ml mleka
- 250 ml gazowanej wody mineralnej
- 3 jajka
- 225 g mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki soli
Dodatkowo
- parówki
- plasterki sera topionego
- bułka tarta
- jajka
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką.Na każdym naleśniku ułożyć plastry sera i parówkę. Zwinąć [według gustu] , obtoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.Usmażyć.
Smacznie wyglądają! Zjadłabym taką! :)
OdpowiedzUsuń