Kolorowe deserki

Robiąc jogurtowca na zimno [ a robiłam z większej porcji ] postanowiłam zrobić dodatkowo małe deserki..oczywiście można zrobić taki deser i w blaszce , ale w takich małych szklaneczkach pięknie się prezentuje..no, ale jest przy tym więcej pracy..w sumie nie tyle pracy, co czasu na oczekiwanie zastygania poszczególnych warstw.Ja masę jogurtową i żelatynę podzieliłam na dwie części i mieszałam je momencie zastygnięcia galaretek w foremkach...
  • 0,5 l jogurtu naturalnego
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 3 różne  galaretki
  • 1/4 szklanki cukru
Galaretki [ osobno] przygotować według przepisu, odstawić do wystudzenia.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody.Jogurt zmiksować razem z cukrem. Na końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać.Wymieszać i wyłożyć na zastygniętą galaretkę.Odstawić do zastygnięcia.Na to kolejna galaretka[ odstawić do zastygnięcia], znów masa jogurtowa[ odstawić do zastygnięcia] i kolejna galaretka[ odstawić do zastygnięcia].


Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.