Przejdź do głównej zawartości
Bitki w sosie śmietanowym
Czasem nie mam pojęcia co ugotować..w sumie to była zaplanowana golonka [ no i oczywiście była ], ale moje dziewczyny nie za bardzo chętne na takie mięsko ..więc im zrobiłam coś innego...miałam akurat troszkę mięsa [ za dużo było do mięska z szynkowaru]..tak więc oto powstało szybkie i smaczne danie.
- 30 dkg schabu, polędwicy
- susz warzywny
- bulion
- listek, ziele
- około 1 szkl. śmietany 30-36%
- koperek
Mięso pokroić w plastry i delikatnie rozbić.Podsmażyć , przełożyć do garnka , wlać bulion, dodać przyprawy i dusić do miękkości mięsa.Pod koniec dodać koperek i śmietanę.
Bardzo lubię sosy smietanowe, przepis na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuń