Kotlety jajeczne

Coś bezmięsnego i szybkiego do zrobienia.
  • 8 jajek ugotowanych na twardo 
  • 1 jajko surowe
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1-2 łyżki majonezu Kielecki
  • 1-2 łyżki złotego lnu Skworcu
  • szczypiorek, koperek
 Ugotowane jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać surowe jajko,majonez, złoty len, 1 łyżkę bułki tartej, posiekany szczypiorek, sól, pieprz. Składniki wymieszać( jeśli masa będzie za rzadka dodać więcej bułki tartej).Uformować niewielkie kotleciki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć na rumiano z obu stron.



.

Komentarze

  1. Lubię! :) chociaż za rzadko je jadam:( Twoje wyglądają pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na podobne jajeczne, do tej pory chadzam do pobliskiego baru mlecznego :) Kocham takie kotlety! Pasuje mi, że dodałaś szczypiorek zamiast pietruszki - jak dla mnie lepszy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł na pyszny i szybki obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przypomina mi się, że dawno temu robiłam podobne kotleciki , bez dodatków takich jak szczypior czy len ale w sumie można dodawać to co się lubi i za każdym razem będą troszeczkę inne :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.