Przejdź do głównej zawartości
Coś bezmięsnego i szybkiego do zrobienia.
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- kilka łyżek bułki tartej
- 1-2 łyżki majonezu Kielecki
- 1-2 łyżki złotego lnu Skworcu
- szczypiorek, koperek
Ugotowane jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać surowe jajko,majonez, złoty len, 1 łyżkę bułki tartej, posiekany szczypiorek, sól, pieprz. Składniki wymieszać( jeśli masa będzie za rzadka dodać więcej bułki tartej).Uformować niewielkie kotleciki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć na rumiano z obu stron.
.
Lubię! :) chociaż za rzadko je jadam:( Twoje wyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuńNa podobne jajeczne, do tej pory chadzam do pobliskiego baru mlecznego :) Kocham takie kotlety! Pasuje mi, że dodałaś szczypiorek zamiast pietruszki - jak dla mnie lepszy smak :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na pyszny i szybki obiad :-)
OdpowiedzUsuńPrzypomina mi się, że dawno temu robiłam podobne kotleciki , bez dodatków takich jak szczypior czy len ale w sumie można dodawać to co się lubi i za każdym razem będą troszeczkę inne :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam te kotleciki :)
OdpowiedzUsuń