- skrzydełka
- sól, pieprz
- ziele angielskie
- listek laurowy
- wegeta
- mąka do panierowania
- jajka
- panier do mięsa Skworcu
Skrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z przyprawami.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach i panierce.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.Ja smażyłam we frytkownicy.
- 0,5 kg pieczarek
- 4 cebule
- kilka łyżek ketchupu
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1 szkl.wody
- 1 łyżka octu
- listek laurowy , ziele angielskie
- sól
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.