sobota, 6 lutego 2016

Chrupiące pałki


    Pyszne małe pałki z kurczaka panierowane w jajku i gotowej panierce ze Skworcu, a potem smażone w głębokim oleju..
    •  skrzydełka
    • sól, pieprz
    • ziele angielskie
    • listek laurowy
    • wegeta
    • mąka do panierowania
    • jajka
    • panier do mięsa Skworcu
    Skrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z przyprawami.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach i panierce.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.Ja smażyłam we frytkownicy.




    Brak komentarzy :

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
    Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

    Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.