Gołąbki z pęczakiem

Zachciało mi się gołąbków...ale okazało się , że nie mam w domu ryżu..robiłam już z płatkami ryżowymi , kaszą ..ale z pęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować..
  • 1 kapusta 
  • 50 dkg mięsa mielonego 
  • 10 dkg pęczaku 
  • 1 cebula 
  • 1 jajko 
  • sól
  • pieprz
  • wegeta 
  • majeranek
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego 
  • susz warzywny
  • listek, ziele 
  • śmietana 
Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Pęczak ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, pęczak , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.Ustawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać śmietanę i koperek.

Komentarze