- 1 kapusta
- 50 dkg mięsa mielonego
- 10 dkg pęczaku
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- wegeta
- majeranek
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego
- susz warzywny
- listek, ziele
- śmietana
Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Pęczak ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, pęczak , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.Ustawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać śmietanę i koperek.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.