Pizzowe roladki

Coś zamiast pizzy.

  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki 
  • 1 szkl. letniej wody
  • szczypta soli
  • szczypta ziół prowansalskich
dodatki

Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na omączonej stolnicy na cienki placek. Posmarować sosem, ułożyć plasterki kiełbasy i posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka minut, aż ciasto będzie ładnie zrumienione. Pod koniec pieczenia można dodatkowo jeszcze posypać po wierzchu serem.









Komentarze

  1. Bardzo lubię takie przekąski :)) Zapowiada się pysznie :)
    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe. Rodzinka jadła i same och, ach :) Idealne na kolację albo przekąskę do pracy. Bardzo dobre polecam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.