Serek topiony koperkowy



Kiedyś już robiłam taki domowy serek topiony....tym razem skorzystałam z przepisu Dominiki..no i znów mi nie wyszedł taki jakbym chciała...ale może następnym razem się uda..
  • 250 g twarogu tłustego
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0,5  łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • koperek

Twaróg rozdrobnić włożyć do garnuszka, dodać sodę i sól – utłuc tłuczkiem do mięsa. Dodać jajko i wymieszać, pogrzewać przez 15 minut, doprowadzając mieszankę do 60 stopni, cały czas mieszając.Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać.Przełożyć serek do pojemniczka, przechowywać w lodówce.




Komentarze

  1. Ja do serka dodaję 1 łyżeczkę masła zamiast jajka, wychodzi wspaniały.

    pozdrawiam
    Halina z Nowego.S.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wczoraj robiłam z masłem, ale i z jajkiem..nastepnym razem zrobię bez jajka.Pozdrawiam również.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.