Kisiel wiśniowy

Kisiel zrobiony samodzielnie ....tym razem wiśniowy..pycha..polecam..

0,5  szkl. wody i cukier oraz sok zagotować . W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną i pomału wlewać  do gotującego się wody z cukrem i sokiem, cały czas mieszając .Na koniec dodać wiśnie.


Domowy WyróbWiosenne słodkości!

Komentarze

  1. Uwielbiam domowe kisiele. Przygotowuję jej od czasu do czasu np. wczoraj robiłam rabarbarowy.
    Wiśniowy musi być pyszny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zwykle szalejesz Bożenko :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przypomniałam sobie jak dawno nie jadłam kisielu. A gdy byłam młodsza to jadałam go znacznie częściej, zwłaszcza na podwieczorek. Wróciłabym do tego z chęcią. A taki kisiel z bardzo intensywnymi wiśniowymi nutami musi być bardzo smaczny. Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie kisiel, tym bardziej wiśniowy ! Lubie go szczególnie z odrobinką mleka.. Ojj ! Chyba muszę go zrobić na dniach ;))
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.