Kiełbaski w cieście

Kolejny pomysł z wykorzystaniem pysznych kiełbasek Degustino, w sumie takie kiełbaski można zjeść i bez niczego ..tak na gorąco i nawet na zimno..ale można zrobić i takie oto kiełbaski w cieście..


Kiełbaski pokroić na połówki. Mąkę wymieszać z resztą składników, dodając tyle wody , aby ciasto nie było ani za gęste ani za rzadkie.Kiełbaski nadziewać na patyczek, maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.






Komentarze

  1. Robiłam tak z parówkami, a te kiełbaski są zdecydowanie lepsze :) ale cała ich bezglutenowość poszła się paść w cieście z mąki pszennej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No niby masz rację..ale ja akurat nie mam problemów z glutenem itp ..więc mogę sobie pozwolić na takie jedzonko.

      Usuń
    2. Całkowicie Cię rozumiem :) ja sama mam ochotę wpakować je w ciasto francuskie ;)

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.