Kolejny pomysł z wykorzystaniem pysznych kiełbasek Degustino, w sumie takie kiełbaski można zjeść i bez niczego ..tak na gorąco i nawet na zimno..ale można zrobić i takie oto kiełbaski w cieście..
- 8 kiełbasek podwawelskich Degustino
- 2 czubate łyżki mąki
- 1-2 łyżki oleju
- 2 jajka
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 1 łyżka musztardy Bawarskiej Develey
- woda
- sól, pieprz
Kiełbaski pokroić na połówki. Mąkę wymieszać z resztą składników, dodając tyle wody , aby ciasto nie było ani za gęste ani za rzadkie.Kiełbaski nadziewać na patyczek, maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.
Robiłam tak z parówkami, a te kiełbaski są zdecydowanie lepsze :) ale cała ich bezglutenowość poszła się paść w cieście z mąki pszennej ;)
OdpowiedzUsuńNo niby masz rację..ale ja akurat nie mam problemów z glutenem itp ..więc mogę sobie pozwolić na takie jedzonko.
UsuńCałkowicie Cię rozumiem :) ja sama mam ochotę wpakować je w ciasto francuskie ;)
Usuń