Bigos z wolnowaru

Był bigos z kiszonej kapusty gotowany w wolnowarze, a teraz jest ze słodkiej kapusty..ilość kapusty i dobór mięsa wedle własnego gustu i pojemności wolnowaru.

Kapustę poszatkować, golonkę pociąć na mniejsze kawałki.Przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy.Ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin.


Komentarze

  1. Zrobiłem, użyłem jako przypraw mięty, wanilii, kardamonu i goździków. Niestety nie miałem pomidorów suszonych Piątnica, tylko jakieś inne - to zupełnie zruinowało bigos, smakuje paskudnie. Gdybym tylko użył pomidorów suszonych Piątnica, na pewno bigos wyszedłby znakomity.

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo matko, pierwszy raz słyszę aby do bigosu dodawać mięty, wanilii, kardamonu i goździków, to na pewno spaskudziło smak a nie rodzaj pomidorów

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.