Przejdź do głównej zawartości
Był bigos z kiszonej kapusty gotowany w wolnowarze, a teraz jest ze słodkiej kapusty..ilość kapusty i dobór mięsa wedle własnego gustu i pojemności wolnowaru.
Kapustę poszatkować, golonkę pociąć na mniejsze kawałki.Przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy.Ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin.
Zrobiłem, użyłem jako przypraw mięty, wanilii, kardamonu i goździków. Niestety nie miałem pomidorów suszonych Piątnica, tylko jakieś inne - to zupełnie zruinowało bigos, smakuje paskudnie. Gdybym tylko użył pomidorów suszonych Piątnica, na pewno bigos wyszedłby znakomity.
OdpowiedzUsuńooo matko, pierwszy raz słyszę aby do bigosu dodawać mięty, wanilii, kardamonu i goździków, to na pewno spaskudziło smak a nie rodzaj pomidorów
OdpowiedzUsuń