Orzechowe magdalenki (bez mąki)



Piekarnik naprawiony i już nawet sprawdzony...działa jak należy..a magdalenki pyszne były...pomysł na nie podpatrzyłam tutaj.

Składniki (na 12 sztuk):
  • 2 jajka
  • 60 g cukru trzcinowego
  • 60 g orzechów laskowych, dobrze rozdrobnionych w blenderze
  • 60 g masła, roztopionego i ostudzonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Ponadto


  • 1 łyżka roztopionego masła do natłuszczenia foremki
Piekarnik rozgrzać do 190 st. Foremkę do magdalenek wysmarować roztopionym masłem za pomocą pędzelka.Jajka zmiksować z cukrem. Następnie dodać: orzechy, roztopione masło, ekstrakt i proszek. Masą napełnić foremkę do magdalenek.Piec przez 10 - 12 min.

W orzechowym raju 3

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.