- 50 dkg filetów z ryby
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego [ u mnie około 1 szkl.rozdrobnionych pomidorów]
- sól, pieprz
- listek, ziele
- różowy pieprz
- olej do smażenia
Rybę pokroić na kawałki posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.
Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę aż zmięknie. Dodać marchewkę i pietruszkę, smażyć razem kilka minut. Wlać 1/2 szkl. wody, dodać rozdrobnione pomidory i przyprawy .Dusić na małym ogniu do miękkości.W pojemniku układać na przemian rybę i warzywa.Wystudzić i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę aż zmięknie. Dodać marchewkę i pietruszkę, smażyć razem kilka minut. Wlać 1/2 szkl. wody, dodać rozdrobnione pomidory i przyprawy .Dusić na małym ogniu do miękkości.W pojemniku układać na przemian rybę i warzywa.Wystudzić i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.
bardzo lubię taką:)
OdpowiedzUsuń