Na święta miałam robić zrazy...ale przypomniał mi się przepis na marynowane kotlety..a znalazłam jego jakiś czas temu tutaj...i postanowiłam wypróbować..takie kotlety są naprawdę pyszne..mięciutkie , soczyste..pachnące czosnkiem..ja zmniejszyłam co prawda ilość czosnku..ale dałam olej kujawski ze smakiem..czosnek z bazylią...polecam..wypróbujcie..
- 1,20 kg schabu
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 3 jajka
- 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżeczki majeranku
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki ketchupu
- 1 łyżka płaska musztardy
- 5 łyżek oleju kujawskiego ze smakiem
marynowanych jeszcze nie robiłam, ciekawe:)
OdpowiedzUsuńPs. zapraszam do akcji "gotowanie za głosowanie" :)
Warto zrobić..są pyszne..a na akcję nie załapałam się..ostatnio mało mam wolnego czasu i mało "buszuję" po innych blogach..a
Usuńooo coś na pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszny obiadek..polecam..
Usuńsmakowite! u mnie często do marynaty wykorzystuje się majonez, ale musztardę i ketchup też chętnie przetestuję
OdpowiedzUsuńA ja z majonezem jeszcze nie robilam..
UsuńWyglądaja bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńz taką marynatą musiały być bardzo aromatyczne :)
OdpowiedzUsuńOj..bardzo..bardzo..aromatyczne..
UsuńPodoba mi się ten przepis.
OdpowiedzUsuńCieszę się..
UsuńSuper pomysł na chbaboszczaka :)
OdpowiedzUsuńWięc proszę skorzystać..
UsuńPytanko, to ma się marynować 2 - 5 dni? nie godzi?.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Tak..mięsko ma się marynować 2-5 dni..wtedy mięsko przejdzie smakiem przypraw i jest bardzo soczyste i mięciutkie..polecam..
Usuń