Zrobiłam na jutro śledzie..a także rybę w zalewie pomidorowej....taka rybka musi poleżeć w zalewie przynajmniej dzień..
- 1 kg dowolnej ryby
- przyprawa do ryby
- mąka
- jajka
- bułka tarta
- 1 ,5 litra wody
- 3/4 szkl octu
- 7 łyżek cukru
- 3 łyżki soli
- 3/4 szkl. oleju
- 10 ziaren ziela jamajskiego
- 2 liście laurowe
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
Pysznie wygląda ta rybka ;) ulubiona mojej Mamy ;)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda, takiej z zalewy nie jadłam, choć słyszałam o niej:)
OdpowiedzUsuńDziękuję...ja robiłam taką rybkę [ zalewę] pierwszy raz..polecam..
UsuńUwielbiam takie ryby z octem. Wesolych swiat!
OdpowiedzUsuńJa też..dziękuję..
UsuńBardzo ciekawy pomysl, przyznam ze ryb w ten sporob jeszcze nie robiłam, na pewno wypróbuje- cos tam zmienie i wrzuce do siebie w wersji dietetycznej. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKażdy robi pod swój smak...wiadomo, ze każdy ma inne gusty itp..pozdrawiam..
UsuńWszystko sauper,tylko dlaczego to jest przepis na rybę w zalewie pomidorowej?A nie ma w nim pomidorów hmmm dziwne ;)
OdpowiedzUsuńNo faktycznie.pomidorów brak..ale jest koncentrat pomidorowy...no i jak widać zapomniałam napisać w składnikach [ już poprawiam] , ale jak również widać na zdjęciu koncentrat pomidorowy jest w zalewie..
UsuńBardzo smacznie wygląda, to zdjęcie aż zachęca do tego, żeby zrobić taką rybkę :) U mnie przepis podobny http://sheriadoni.blogspot.com/2013/09/ryby-w-zalewie.html#links Pozdrawiam - Donata :)
OdpowiedzUsuńDziękuję...widziałam Twój przepis i nastepnym razem zrobie takie..
Usuń