Pierogi...ale z mięsem gotowanym i polane sosem pomidorowym..Pierogi dodaję do zabawy kulinarnej "Odkryj Kujawski ze smakiem", której patronem jest serwis Z pierwszego tłoczenia.pl, a sponsorem ZT Kruszwica S.A.
- 2,5 szkl.mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju kujawskiego ze smakiem
- 1 cebula
- 20 dkg gotowanego mięsa lub kiełbasy
- wegeta
- 1 cebula
- 1 papryka
- puszka pomidorów
- sól, wegeta
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory z puszki.Doprawić i dusić kilka minut.
Z mąki, jajek i oleju zagnieść ciasto.[ w razie potrzeby dodać wodę]Rozwałkować i szklanką wycinać krążki.Na krążkach układać farsz i sklejać pierogi.Gotować w osolonym wrzątku.Gorące polać sosem.
jestem fanką pierogów, a z sosem pomidorowym musiały być pyszne :)
OdpowiedzUsuńteż bardzo lubię pierogi, wypróbuję taką wersję przy najbliższej okazji:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam domowe pierożki ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za kolejne danie do konkursu. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam .