Ryba panierowana



A dziś na obiad była taka oto rybka..robiłam już taką wcześniej, ale teraz troszkę inaczej..tzn, tak samo, ale do bułki tartej dodałam przypraw itd.. 


Rybę pokroić na kawałki, posypać solą, przyprawą do ryb , skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 0,5 godz.Rybę najpierw obtoczyć w mące,  potem w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z koperkiem.Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę, aż panierka będzie rumiana, ok. 2-3 minuty. Przełożyć na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Komentarze

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.