Dawno nie było u mnie domowego chleba tostowego..a ten wyszedł pyszny..ciasto było wyrabiane w automacie do chleba , a po wyrośnięciu przełożyłam do blaszki i piekłam w piekarniku..
- 110 ml wody
- 100 ml mleka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 2,5 szkl.mąki
- 20 g drożdży
nie przepadam za chlebem tostowym kupnym, ale ten domowy owszem, ma zupełnie inny, lepszy smak! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana!
Domowy najlepszy...pozdrawiam...
UsuńWygląda idealnie!
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńUhmmm mam automat do chleba także muszę wykorzystać przepis :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo..
UsuńHmmm... mniam mniam. z jajeczkiem sadzonym. rukolą. odrobiną oliwy i octu balsamicznego i małym koktailowym pomidorkiem... a dlaczego dopieka się bez foremki?
OdpowiedzUsuńDopiekanie nie jest konieczne..i tak napisałam w poście..w razie jakby był chleb [zwłaszcza spód]niedopieczony -pieczemy bez foremki..
Usuńnoo taki domowy chlebek, to marzenie ;) bez polepszaczy i stabilizatorów.. samo zdrowie ;)
OdpowiedzUsuńJasne, że domowy najlepszy..
Usuń