Przejdź do głównej zawartości
To mój wczorajszy obiad..w sumie miało być coś innego..ale coś mnie przeziębienie dopadło i nie miałam siły stać przy garach i coś pitrasić..[ dziś czuję się ciut lepiej , ale mam "wolne" od gotowania ...i mój mąż robił kartacze -troszkę pomogłam ] a jeść coś trzeba..tak więc danie było szybkie i proste do zrobienia...mięsko pokroiłam i wymieszałam z przyprawami -według uznania- u mnie wszystkiego po troszkę ..nawet nie pamiętam dokładnie co dodawałam..dodałam ziemniaki i wstawiłam do piekarnika...
Karkówkę pokroić w małą kostkę, wymieszać z przyprawami, pokrojoną cebulą i czosnkiem, dodać olej i dokładnie wymieszać.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Mięso podsmażyć, dodać ziemniaki, susz warzywny i wymieszać.Wyłożyć na blaszkę i piec do miękkości mięsa i ziemniaków.Pod koniec pieczenia dodać koperek.
nie ma to jak dobry obiad!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana!
Oj..tak.
Usuńpozdrawiam również..
Uwielbiam dania jednogarnkowe:)
OdpowiedzUsuńJa też takie lubię..
UsuńKliknęłam w ten link do oleju ryżowego i prawdę mówiąc zmasakrowała mnie cena - 15 zł za pół litra to trochę dużo... Olej rzepakowy do smażenia nadaje się równie dobrze, też nie ma smaku ani zapachu, dobrze się odsącza, a przy tym wszystkim ma najlepszy skład tłuszczowy i jest tańszy - za litrową butelkę płacę kilka złotych.
OdpowiedzUsuńWiem , że ten olej jest drogi..i oczywiście można użyć innego..ja akurat takiego użyłam..
UsuńWygląda pysznie
OdpowiedzUsuńDziękuję..
Usuń