- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Przepis na tego pysznego kurczaka podpatrzyłam w książce Kuchnia Polska..ja zmieniłam ciut przyprawy i dodałam cebulkę i marchewkę..
- 1 kg skrzydełek
- sok z cytryny
- 1 szklanka mocnej czarnej herbaty
- 1 łyżeczka suszonego cząbru
- 1-2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- tłuszcz do smażenia
- 1 cebula
- 1-2 marchewki
Do obierania marchewki użyłam obrotowej obieraczki Kyocera.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
wyobrażam sobie, jak pięknie pachnie taki kurczak!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Szana!
Oj pachnie, pachnie..a jak smakuje..pycha...pozdrawiam..
UsuńUwielbiam ten nazwy z tej książki. Jak czegoś szukam to zawsze humor sobie poprawiam:D
OdpowiedzUsuńTo fakt..te nazwy potraw z Kuchni Polskiej są fajne..
Usuńno nie mogłam nie odwiedzić tego szatańskiego kurczaka...normalnie zaskoczyła mnie nazwa Bożenko:) Ty to ale działasz po szatańsku nooo
OdpowiedzUsuńNo i oto chodziło, żebyś mnie odwiedziła ha ha..a nazwa tez mnie zaskoczyła,..ale w Kuchni Polskiej dużo jest takich zaskakujących nazw..
Usuńfajny przepis - muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńOj tak.. pyszne..
Usuń