Gulasz z żołądków



Gulasz..ale z żołądków drobiowych..

  • 60 dag żołądków drobiowych 
  • 30 dag pieczarek 
  • 1 cebula 
  • 1- 2 marchewki
  • kawałek pora
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • sól i pieprz 
  • majeranek
  • wegeta
  • 2 łyżki oleju 
Żołądki zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.Odcedzić, zimne żołądki pokroić w plasterki. Pieczarki, marchewkę,cebulę, pora pokroić, obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka, dodać żołądki, zalać gorącą wodą, by zakrywała składniki.Dusić 20 minut w małym ogniu, dodać koncentrat, przyprawić solą, pieprzem.Dusić jeszcze chwilę. 










Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.