Przejdź do głównej zawartości
Gulasz..ale z żołądków drobiowych..
- 60 dag żołądków drobiowych
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1- 2 marchewki
- kawałek pora
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
- majeranek
- wegeta
- 2 łyżki oleju
Żołądki zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.Odcedzić, zimne żołądki pokroić w plasterki. Pieczarki, marchewkę,cebulę, pora pokroić, obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka, dodać żołądki, zalać gorącą wodą, by zakrywała składniki.Dusić 20 minut w małym ogniu, dodać koncentrat, przyprawić solą, pieprzem.Dusić jeszcze chwilę.
Uwielbiam taki gulasz, zostało troche to sie wpraszam:-)
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie..
UsuńMniammmm😉😉😉😉
OdpowiedzUsuń